SEDIH



huhu...sebagai anak jati Selangor, hati aku sedey beb bile kalah ngan Kedah semalam...malam yang dinanti2 aku (Piala Malaysia edisi yg ke 82 ) menjadi milik negeri aku,punah...hancus...longlai...3 berbalas 2..Kedah terlalu pantas dan teratur.tak banyak hilang bola...

first half, dalam 15 minit pertama 2, aku nampak Kedah blum 'panas' g.Selangor kuasai bola. 1st try dapat dari free kick Indra..miss kene palang walaupun Helmy da terlepas..toink!

then Selangor dapat g peluang.free kick g.Indra amek..bola terlepas dari Helmy..Frank Seator ade betul2 depan bola..apa lagi...gegak gempita la...GOOOOOOOOOOOOOL!!!!!

start dari situ, aku tgk Kedah kemaskan balik game depe..defend jaga2.depe tahu Helmy agak gugup..tibe2 lak Selangor men cam Kambing..(kasar sket)...senang gile hilang bola...aper la...bile sekali tuh Khyril dapat bola ,die pass through dapat lak kat Marlon!! aduh...ak dah jangka akan gol..mane defend yang marking Marlon?tdoka?marah aku...nk wat cane , memang dah gol Selangor 1 Kedah 1


Player Kedah dah bersemangat..tapi Selangor tak kemaskan balik defend depe..skali lagi Khyril terlepas..die dapat masuk Kotak penalti dengan senang gile..mujur Razman kot yg halang bola yg Khyril try.melantun kuar ,...tapi.... tibe2 meluru si Nelson rembat kencang gile...kagum aku..gol paling menarik malam 2...kedah leading.alahai...

selang dua minit ,Kedah sumbat g..ni suma silap Razman,die x clear bola cepat2.boleh main pusing2 kat c2...sadis punye gol..down terus moral depe...Kedah 3 Selangor 1

masuk 2nd half lak..kedah rasa dah cukup dah gol 2..depe kuatkan defend..tak bagi Selangor masuk..Selangor tak gunakan peluang ni wat try sebanyak mungkin..banyak hilang bola.lama aku tunggu. minit 70 lebih cam g2,barula rapat cket.. Safee Sali wat try yg mantap. gol kdua menarik malam 2.yes!! lagi satu gol...ayuh2!!

kedah bwk kuar Victor masuk kan Sabri(kalo xclap r)..lagi peluang Selangor.Victor antara senior defender yg hebat..tapi masa nak tamat.ader 3 try Selangor patut gunakan sebaik mungkin. 2 dari R.Surendran satu dari Fazli ke Amirul..tak ingt.last try dari free kick.tp Indra dah kuar.. Frank g amek...jauh sangat...
Prrrrrittttt.....Prrrrrittttt.....Prrrrrittttt.....!!! Masa dah Tamat...Selangor kalah lagi..



1 Atom Bergerak :

cikgu_eya said...

heh heh heh...
baco post nih macm ada kat tgh padang, tgh dengar pengulas bola sepak...

cakap senang...
cer hang turun padang main tgk camna..

hua.. hua... hua...

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz