Slash - Taman Astakona



Salam semua...jom layan lagu Otai...huhu,entri kali ni aku nak kongsi lagu best..taktau la pada korang..hu,saje nak kongsi jer lagu yg penah jadi siulan dak2 kat sekolah..kui3..teringat zaman kecik2 dulu. Siap ada member aku wat buku lirik ngan tanda tangan artis yang die jumpe..pergh..berlagak...takpela,tu kenangan yang Comel untuk disimpan kan?korang pun mesti ada fav lagu2 lama cam aku kan? apa kata kita KONGSI,lagu mana yang paling evergreen bagi korang?hehe..Untuk Paatz,lagu nih evergreen wpn tak bp lama sgt...


Slash
Taman Astakona









Umpama mimpi ku kecap kenangan
Taman permainan masa kecil dulu
Sisip senyum mu
Kemanisan tanpa gula
Meninggalkan seribu keresahan

Kala gerimis menitis di hati
Kenangan lenyap tanpa sedar
Mungkinkah ada lagi
Saat saat indah itu
Agar dapat kita bersama lagi

( bridge )
Dalam kelam engkau datang
Memujuk hati yang sepi
Dalam terang engkau hilang entah ke mana
Andai kata hanya mimpi
Mengusik kenangan silam
Mengapa hangat tangan mu ku terasa

( korus )
Namamu kuukir di pohon di tepi taman
Sebagai hiasan lambang cinta yang terlarang
Semoga kau terlihat tika melintasi taman
Sebagai tanda percintaan abadi
Ataupun pada malam
Namun nan cahaya purnama menyuluh
Ukiran yang memanggil sejuta seri
Yang menghias taman ini
Penuh dengan cahaya misteri
Kekosongan hingga ia
Kesepian

Harumnya mawar menyulam asmara
Harum cempaka kesayuan
Di taman astakona yang tiba-tiba menyepi
Mungkinkah akan begini selamanya

( ulang bridge dan korus )



Muat turun


5 Atom Bergerak :

eliza said...

aku pun penggemar lagu2 lama zaman 90an
satu darinya lagu sera-dibadai asmara
hehehe.. :)

paatz said...

eliza-huhu suke2...

- m!ss_yaNa - said...

mase kecik2 x dgr lagu...
dgr lagu raihan kat tadika jek.. :)

paatz said...

miss yana-wah..bagusnya yana..hehe

Hahn 3rd said...

Rock leleh will never deyyy.....hehehehe

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz