Seat belt YeAr !!!


"adik kici...mau pigi mana?..."

Salam semuanya...wah...rata2 blog2 yang aku kunjungi menerima banyak e-card comel2..aku je tak banyak..hu..takpe..paatz tak kisah..hoho,1 Jan 09 maka berkuatkuasalah undang2 pemakaian tali pinggang keledar tempat duduk belakang...nengok berita tadi, 242 saman dah dikeluarkan JPJ..huhu...



Pada sesapa saja pemilik kenderaan sendiri tu...ingatkan penumpang korang kat belakang...tak pasal2 melayang 300 korang..Jangan pandang sebelah mata saja tau peraturan yang dibuat ni..semuanya dibuat untuk keselamatan kita..


Kalo lebih 3 orang camne?

hoho..takpe...penguatkuasaan pemakaian tali pinggang belakang hanya untuk 3 orang penumpang di belakang sje..jadi koran tak perlu risau sekiranya membawa lebih dari 3 penumpang..rujuk di sini

Malang tak berbau..takde sapa yang tahu...bile kite dah tahu,akan pentingnya tali pinggang belakang tu, jangan pula malu2...pakaila tanpa segan silu..kemana saja kau tuju, insyaAllah korang selamat selalu...


6 Atom Bergerak :

Eida said...

kalau melayang 300.. menanggis maaa..

paatz said...

Eida-tula..huhu,boleh beli macam2 kn eida

ziezue said...

nk tanye ..kete awk ade dh psg sit belt ke?
hehe...

paatz said...

ziezue-hoho..ade2...dah siap

Yunus Badawi said...

Kereta saya didaftarkan pd Ogos 1994. Dari segi undang2 tak wajib pakai tali keledar belakang. Saya nak letak geran fotostat dlm kereta kalau2 kena tahan sbb penumpang belakang tak pakai tali keledar. Polis belum tentu kenal mana kereta baru mana kereta lama.

paatz said...

yunus Badawi-kene bawa slalu la eh...

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz