Kahwin...kahwin...jom



jom layan lagu ni sambil baca entri..baru feel~~


Kenduri Fest... musim orang buat kenduri kahwin.Berderet jemputan kahwin kita dapat.Boleh tutup dapurla waktu hari minggu.Paatz sendiri pun dapat banyak undangan kahwin.bentuk undangan,pelbagai dah sekarang...ade pakai kad comel,guna ym,facebook,sms,ajak mulut,pesan kat orang pun ade..Tak kira bentuk undangan macam mana pun,bila dah diundang tu datanglah ye.nanti kecik ati pulak tuan umah.

Stail kenduri pulak, ada yang buat katering, penanggah...tempat?depan umah,tengah padang,dewan sekolah,dewan orang ramai..wah,jemputan 1000 lebih kan...he,budget nye??

Paatz belum melalui lagi (bakal) persediaan nak kahwin..mula dari persiapan merisik sampaila ke majlis walimahnya.mesti sibuk kan?dok pikir kos tersurat,tersirat,kos tersembunyi lagi..

Photographer,mak andam,tok kadi,kursus kahwin,berkat(doorgift),DJ( kalo nak),tukang masak+khemah kerusi meja,kompang/hadrah,set pelamin(kalo nak),campur total semua +/- RM 20000..haha..amacam,nak kahwin tak?itu termasuk hantaran ke tak ek?huu



Peruntukan...

Kos hantaran

Paatz sendiri pun tak pasti..orang kata sekarang hantaran mahal-mahal belaka?betul ka?ish...xderla kot...kot je la.

"anak dia sekolah tinggi...40 tingkat"

"bapak dia tokey balak ko tau."

"anak tunggal la.dia la pompuan sorang"

"Dia la anak makcik paling comel sekali"

"Kakak dia belum kawin lagi..kos dengan kak nya sekali"

menguncup otak si lelaki bila dengar ayat-ayat di atas.hehe...Get ready..

p/s-Ucapan Selamat Pengantin Baru kepada Faris Fuzai dan Isteri,semoga berpanjangan hendaknya...
ADA Pengalaman?,tekan saja Atom Bergerak dan Paatz pasti seronok berkongsi dengan korangSmile18.com

18 Atom Bergerak :

eiza in the house.. said...

seronokkan dah dpt dirikan masjid sendiri...entah bila pd diri sendiri..huhu

paatz said...

@eiza..insyaAllah,ada jodoh tak kemana tu

ziezue said...

mmg la budgt skrg tinggi paatz...
kos hdp skrg mmg tinggi..lg2 nk wat kenduri..klo xcaye..cube tanye mak paatz,mahal x belanja dapur hari2 tue...mesti mak ckp mahal skrg..ayam,dgg..smua naik hrga
lg2 wat kenduri nie sekali seumur hidup..klo blh si anak nk bese2 je..klo blh yg wajib je..tp mak ayah nye nk yg terbaik utk anaknye.yela.kne ikt parents jg..

kite doakan kmu cpt2la kmpl duit ye..klo blh bdgt dgn berhemh skali..benda yg wajib nie xblh di tangguh2 lg..cayo'2..paatz comel

p/s cantik gmbr pelamin tue..

Insan Biasa said...

Eleh...kate la ko yg dah tak sabar nak kawen din(tak biase panggil paatz)..

kepada cik ziezue...kamu pon kene kumpulkan jugak..kene tolong..jgn asik suruh sebelah pihak je..nanti hidup nak berkongsi..awal2 lagi kene la kongsi...

zlan said...

sama la...saya pun sejak cuti sekolah ni tiap²mmgu ada....mmg bulan mengawan la...cuti²sekolah ni..heheh

mfk said...

mmg la paatz...
aku pun dpt byk jer jemputan kawin nih..
lagi2 umur2 mcm kita ni..
tp rasa mcm mude lagi...
mmg kos utk kawin tu tinggi..
tp yg lebih penting kehidupan slps majlis kawin tue..

p/s: aku tau ko BAKAL kawin... jgn lupe jemput kawan2 esp me...

paatz said...

@insan biasa..ngeh3.yo la tu jang

@zlan..hehe,bulan mengawan manusia

@mfk..setuju dengan ko.rasa cam baru je kuar sambest tu.n kehidupan selepas kahwin yang perlu difikirkan dari persiapan kahwin tu sendiri,jangan risau aku jemput ko punyerlah..hehe

joegrimjow said...

2 spupu nak tunang taun depan
sorang nak kawen

erkkk
semua sebaya

chokio_nia said...

aiyak..dialog2 tuh, nak kasi anak kawen ke nak jual anak??konpius2..haha

paatz said...

@joegrimjow..he,hang bile lak?

@chokio..ngee.bukan jual anak,sayang nak lepas agaknye.tak semua gitu

ibu emy efy eqy said...

memang seronok kahwin... walapun budget banyak yg penting pasangan kita sayang kat kita.

bila dah ada anak mesti sama2 pikul tanggungjawab... barulah bermakna erti perkahwinan tu!

paatz said...

@ibu emyefy n eqy..betul tu ibu.mesti ada komitmen yang sungguh2 kn?

@ziezue..huhu,insyaAllah..moga sampai serunya

:: hayati :: said...

seru tu da memg lame smpi ler paatz...nabi pn da wafat kn...
cume paatz blum bertemu jodoh paatz...

Zuhaida Haji Zainon said...

paatz..jgn buat org takut nak kawenn..! haha!

Putra Al-Maliki said...

nie yang terfikir bak kawen cepat nie.. kawen tue nikmat woo.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

iqbalsyarie said...

separuh drpd urusan agama kita terdapat melalui perkahwinan.
Pendapat saya,umat zaman sekarang mmg sepatutnya kahwin muda.Sebab semakin ditangguh,semakin cenderung kpd zina,maksiat dan dosa-dosa besar.kpd ibubapa dan masyarakat,USAH menghalang anak-anak drpd melaksanakan ibadah perkahwinan dgn menyusahkan mereka.

=)

Anonymous said...

huhu bli ak motor lu br leh kahwin paatz..wahaha


p/s=ank ketiga dr 5 beradik..kekeke

CikguShikin said...

Saper2 yang berniat baik nk kawen, semoga semua urusan dipermudahkan

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz