Berkat


salam semuanya...minggu nih minggu stdi (ulangkaji) bagi kebanyakkan student ipt seluruh m'sia...masing2 cuba berusaha sebaik mungkin mengulang kaji subjek2 yang diambil..termasuk la aku...dalam2 sibuk menjadi ulat buku 'express',aku disedarkan seseorang...kata2nya membuat aku berfikir sejenak..




"macam mana nak berkat kalo tanggungjawab yang fardhu kita tak jaga..."...hurrmmm..terpanah aku seketika..gara2 stdi gila2 sampai subuh Gajah dan Dinasour...amik ko...

ye lah, kita kadang2 leka lupa, dari mana kesenangan tu datang,dari mana nikmat kekayaan tu muncul, mana datangnya sumber kejayaan seseorang...tanpa izin dari Nya..memang kita yang berusaha,kita yang mengerjakan...tapi hakikatnya sume dari Allah..Dia yang berkehendakkan yang baik atau buruk sesuatu perkara..kerana kita adalah hambaNya..kita wajib melaksanakan perintah dan tinggalkan yang dilarang...barulah kita rase tenang...

Semoga korang sume dapat ambik iktibar dari entri kali ni, arjuu minkum fahman wa imtiyaz...insyaAllah..

p/s- studi2 jgk...solat,hubungan dengan manusia,jangn lupa...
paat@langat
8:00 pm


5 Atom Bergerak :

cacen86 said...

erm...btol2..study smp subuh pon da tahap sempadan2 nk siang jer...moge kite tak akan tros leka..

paatz said...

InsyaAllah...=)

ziezue said...

keberkatan tue sgt2 penting...
jgn terlalu leka ngn mengejar kejayaan dunia...kejayaan akhirat juga kene kejar juga...ye awk...
good luck...(^-^)

ZARA said...

hehehe...

peringatan dari saudari yug berada di tempat ke-3 adalah penting...

hehehe...

gambatte gak!

mari bakar kertas exam!!!

ZARA said...

yuhuu~

bakar2 kertas soalan exam dengan dakwat dan mata pena anda semua!!

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz