#Kerja part time#

Hidup jadi student nih banyak pakai duit...nak bayar tu...nak bayar ni..yurannye lagi,sewa rumah,api,air...macam2...sampai tiap2 hari makan maggie je...ish2.tak elok tau makan magi slalu...effect 10 tahun akan datang...nak makan leh.tapi tak la dalam kekerapan yang tinggi...
Dari mana sumber kewangan seorang pelajar?korang rasa2?PTPTN? KPM? JPA? atau pun F.A.M.A???

kite ni student bknnye byk duit sangat..duit ptptn cam aku ni.majoriti digunakan untuk yuran U aku,umah sewa...dan buku2 kuliah yang nak digunakan..disamping tu jgk aku peruntukkan untuk makan minum...

salah satu cara aku meningkatkan pendapatan aku masa blaja ni adalah keje sambilan...sebelum ni mcam2 gak yang aku wat..aku penah join bazar ramadhan,gerai ambang merdeka,pasar malam...kier ok la income dier...support sket duit aku kan...laa ni aku wat keje part time kat kedai abg wan..kat depan kampus...kedai buku..saje2...niat asal nak tlg abg wan.mase 2 dier tgh carik pekrja g...alhamdulillah dah dapat..skrng ni aku masih g bkerja sambilan...



-antara buku2 yang dijual-




-wa...sarang ULAT BUKU-





-menunggu kehadiran customer-

4 Atom Bergerak :

sueda said...

keje part time kat mana??..bestnyer keje kat bookstore...ada buku sherlock Holmes X?

paatz said...

huhu...sherlock holmes takdak...kat cni byk jual buku agama,novel kalo nak banyak....hehe

. said...

macam taujah lokasinya.....

cikgu_eya said...

huhu... kedai buku tuh mmg dah lama gak tertegak di situ tp aku tak leh nak masuk. kenapa?

sbb kalu aku masuk, musti ada duit yg tergadai... hehe

buku dia mmg menarik2... hari tuh masuk gak, cari satu buku. tak der pn buku tuh tp duit tetap tergadai gak beli buku lain...huhu

dah agak dah.. musti terbeli nyer.. har har har

p/s: din, tolong carik kan aku buku 'Imam' tulisan Abdullah Hussein kalu tak silap. dia sejenis novel dakwah. seronok ooo... ari tue p wacana buku dia, ustaz Anhar bagi ulasan.... tolong ekk..

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz