makna di sebalik lagu?

ramai antara kita suka dengar lagu,tak kisahla kat radio ke,mp3 player atau komputer memasing...sume org suke dengar muzik...ade yang suka rock,ade yang gemar klasik,yang minat nasyid,yang terlebih hard metal,sampai heavy metal...black metal,suara2 kucing + hantu..(cam Cradle of Filth) ....macam2 genre muzik kite dengar..sampai terhafal...boleh nyanyi2 g kat toilet,walaupun tak sedap....tapi kadang2 kita terlepas pandang maksud yang tersirat dalam lagu tersebut...

lirik lagu yang digubah pasti dan semestinya membawa maksud yang tersirat dan tersurat...yang tak nampak nya tersirat,yang abstrak2 gitu...

kalo korang nak tau maksud di sebalik lagu yang korang minat tuh (esp lagu omputih..) korang boleh tgk kat sini...lyric interpretations.com...kat sini user2 die describekn ikut resepi depe maksud lagu tuh...so korang leh dapat gambaran maksud lagu tersebut...bukan ap,lagu melayu 2 aku tak kesah...leleh jer...cam nasyid mesejnya jelas...cume bile lagu barat,certain 2 ade yang membawa maksud kurng elok dan terlebih tak elok...jadi berhati2 la memilih hiburan 2...ingatn utk diri aku gak...huuu..

p/s- ske lagu Herman Tino..hik3....banjarian!
paatz@langat 11:30 pm

1 Atom Bergerak :

Anonymous said...

salam
nk kongsi...
lagu kegemaran saya yg rasenye mmg best r liriknye bg saya....
mmm...antaranya...
lagu ku ingin kamu(romance)...bidadari(munif hijaz)...doa seorg kekasih(in team)..
mmm...ape ek lagi..byk g..tp lagu nie la yg leh wat rase berddebar..lg2 bile org yg kiter sayang bg...hehe

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz