Cube kalo suka...



salam kembali...hari ni aku nak update entri pasal tutorial lak...tapi bkn tutor blog...tutor Photoshop je...wat simpanan aku..n tatapan korang sume...tutorial nih diberi nama teks yang membentuk wajah...sampel yang digunakan adalah anak sepupu aku (seperti diatas), Anis...hehe.jangan marah busu halim!!ok..jom kita mulakan ...

langkah sulung
pastikan gambar apa yang korang nak gunakan...wat satu layer baru..contoh aku gunakan gambar adik anis nih..

langkah kedua
Then, pergi pada image>adjusments>threshold
.adjust sampai jadi cam korang fotostat gambar tuh...



langkah ketiga
pastu, korang wat text apa2 saja2...lagi mudah korang carik lirik lagu ke apa ke...font ikut korang...color hitam putih ek...pastu adjust bagi cover sume gambar tu



langkah keempat
pada panel layer kat belah kanan bawah tu,klik pada thumbnail text bersama dengan button CTRL...die akan jadik camni...




pas2,g pada thumbnail gambar hitam putih 2 tekan add vector mask...(ade button kecik kat bawah tu)



langkah terakhir
kat text tu,korang kurangkan opacity die ikut selera korang...(aku wat dalam 20%)
dah siap!!!




p/s-kredit pada sifoo.com...tq
paatz@langat

4 Atom Bergerak :

ziezue said...

wat kan utk gambar kite leh x?
wat lawa2 ek...hehe
nnti kasi kite tgk ek..

paatz said...

boleh2....satu keping 30 ringgt..hehe

ziezue said...

mhlnye..kedekut....

rayban wayfarer said...

wahhh hebat

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz