Buang Nav Bar



Salam...entri ni aku nak kongsi cara buang nav bar kat atas blog kita tu...(andai kate bile korang upload template baru,dia ada g..)yok.kita terus ke step nya...


LANGKAH PERTAMA

Login Blogger (kui3...) > dashboard > Layout > edit Html

LANGKAH KEDUA

Just Copy sahaja Code di bawah ini...
dan pastekan di [head]
Savekan...siap..





#navbar-iframe {
display: none !important;
}







Contohnya aku letak kat bawah ni


-----------------------------------------------
Blogger Template Style
Name: Minima
Designer: Douglas Bowman
URL: www.stopdesign.com
Date: 26 Feb 2004
Updated by: Blogger Team
----------------------------------------------- */
#navbar-iframe {
display: none !important;
}

ok..itu sahaja,selamat mencuba..

4 Atom Bergerak :

.fatin nabila. said...

gewd²..
lama dh pk cmne nk buat nav bar tu..`

paatz said...

fatin nabila- owh..tryla wat eh..huhu

merahitujambu said...

cpt je rasa kan masa berlalu..
x sgup nk g ke thn dpn..huhuu
moga thn br anda menjdi anda lebih matang...

paatz said...

merahtiujambu-insyaallah

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz