Ciput chef ?


Salam...huargh!!! ngantuk hari ni...sebab ape? sebab aku hari ni tak tido pas subuh...hehe...buruk perangai...bukan apa...awok tengah prak ni kul 7 dah kene kuar dah..jadi cuti seminggu ni harus dimanfaatkan,hehe...takkan la dengan tido je kan?

Hari agak rajin sket menyediakan menu tengah hari untuk family...tak ramai...utk 5 orang je...takde sape nak wat.mak g skola...okies...jom kita start memasak....masak memasak sumanya enteng....45 minit kemudian...Taraa...! ni la dia menu tengah hari kami ...hehe...ala,standard orang bujang masak..

resepi pertama :

Air teh Limau panas...hehe
tau tak nak wat?
tau............




resepi kedua :

Ayam Bakar Sesuke Hati Paatz

cara2 menyediakan..

1. paatz cume mengambil 5 ketul kepak ayam yang dibeli di Ayamas
2. tumbuk 3 ulas bawang merah dan 2 ulas bawang putih sampai hancur...
3. amik sket serbuk cili Babas dan tabur pada kepak2 ayam tu tadi
4. taburkan juga cili padi yg dah ditumbuk, gula ikut korang, kicap, dan garam juga
5. gaulkan dengan tangan...
6. biarkan seketika...
7. bila dah panas kuali...tuang minyak sket je, pas2 masukkan ayam2 tadi tu
8. biarkan dalam 20 minit...pas2 leh la angkat




resepi ketiga :

Sotong sambal Terlebih!

cara sediakan?
err....hok yang ni mak aku kate pedas,n kurang minyak..so tak yah cite la ek




resepi terakhir :

Sepat Masin..

sediakan?hehe..ko goreng aje la....



p/s- korang msti lagik expert kan bab masak ni...aku ikut dan je...Alhamdulillah,kenyang...

13 Atom Bergerak :

alien said...

tang sepat tue..
rendam dulu la.. kasi kurang dianye masin..
masin sgt xbek utk kesihatan..

Aku said...

hmmm...
mcm nak try je resepi ayam ayamas ko 2...
sedap kot...

- m!ss_yaNa - said...

waaa.. ~
pandai gak masak ek...
haah =]

FarhanaLicious said...

dah boleh kawin ni. huhu

Nurul Akma Bahari said...

waa...ayam tu cam best..haa

paatz said...

to akma and aku : tryla wat ayam bakar tu...dap wooo

paatz said...

to farhana- ngeh3....

asrulqueresma said...

oh pandai ko masak paat..mase aku jadi roomate ko dulu2 nape ko x masak utk kiteorg?huhuhu xde la bosan mkn masakan akak cafe tu nyer je hahah

ziezue said...

pandai nye die masak...
nt leh la masak kn utk org lak ye...
leh x?

iEn said...

fuyoh terer2 :p

paatz said...

to asrulqueresma : hehe...ko ni pun ...bilik kite tu ade dapur ke?konpom kene buang kalo berasap ...kui3

paatz said...

to ziezue : bole aje

to ien : hehe...tq2

Cik Peanut said...

hohoh...
cam pro je...
hehehhehe

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz