Susahnya cari duit

Rezeki semua dari-NYA

Susahnya cari duit...tajuk entri aku kali ni...semenjak dah meninggalkan alam kampus dan mula berkecimpung dalam alam kerja membuka mata Paatz erti pengurusan hidup yang lebih teratur dan stabil.Terbayang penat lelah mak dan abah bersusah payah kerah keringat untuk kesenangan keluarga..terima kasih mak abah.Kini Paatz merasai sendiri macam mana nak mengurus kewangan diri sendiri..susah tau,kalo ikutkan nafsu ni...macam2 aku dah beli bile gaji masuk..

Dalam kepala ni,macam2 yang Paatz nak kan...huhu,mau habis duit kalo diikutkan..tengok aje list kat bawah ni...

1- Langsaikan PTPTN (yeke)
2- Sumbangan peribadi untuk mak abah ( berterusan,insyaAllah)
3- Kawen (ngee...)
4- Yamaha LC
5- Henset terbaru (ape ek skang?)
6- Desktop Dell Studio One 19 (mmg ngidam)
7- simpan Tabung Haji
8- simpan SSPN (untuk generasi Paatz)
9- Sambung Master
10- Lain2 yang bersangkutan dengan kehendak sendiri

Rasenye,dalam list tu no. 4 sampai 6 tu ntah apa2 kan?kehendak je tu..hehe..angan2.Sebab tu kita mesti pandai urus duit poket sendiri...betul tak?macam ne ye nak tambah duit poket kita?

Kerja Sambilan

Dulu,zaman belajar kat U,pantang ade kerje kosong Paatz mesti amek..kerja kat hotel,pasar raya,dan kedai buku...pernah jugak Paatz bukak gerai air dengan kawan2 bile ade event besar kat U. Sekarang ni Paatz mengajar secara sambilan untuk kelas tambahan adik2 kat PPRT sekitar Sabak Bernam.

Banyak cara kita menambah side income ni...ade yang join MLM la, tarik orang carik orang...ade jual produk kesihatan,produk kecantikan,mesin urut, dan jugak mesin penapis air berteknologi nano dari Haio..macam ne dengan korang?mesti ligat jugak carik duit kan?
Alhamdulillah...semuanya rezeki yang diberiNYA..

Berikan komen korang,tekan saja Atom Bergerak dan Paatz pasti seronok berkongsi dengan korangSmile18.com

30 Atom Bergerak :

ZARA 札拉 said...

hohoho~

aku juga selalu terpikir lagu tu gaks~

eh, bila kamu nyer interview?

aien~s corner said...

aien pn pnh tpikir bnde 2..hhuhu

Anonymous said...

tunjuk sket pic ustz beger...

Hahn 3rd said...

Selamat masuk ke alam "terima duit dan lepas tu kena keluar duit" kerana dulu kita hanya "terima duit tanpa banyak bertanya macammana susah ia hendak dikeluarkan"

paatz said...

to zara- aku nye interview 7hb ni...kat bkt katil melaka..kui3

paatz said...

to aien-jom fikir2 kan...

paatz said...

to xde name...gambo?gambo berger ke?

paatz said...

to Harn 3rd..betul tu..kita tak penah pikir langsung susahnye nak carik sesen duit

EIPUL said...

sem ni aku keje part time.
penat jugak lah. Tapi Sabtu Ahad je.

Memang siksa nak carik duit lebih ni. Kalo nak harap duit mak bapak kasik saje tak cukup lah buat puaskan kehendak yang terlalu banyak. Setakat keperluan boleh lah kot.

aku tgh tunggu along aku nak kasik moto ni. Tak kasik2 lagi. LOL

e l d y said...

sambung master ?! .. woah, kenape tak letakkan tu sbg wish pertama ? .. lepas habis master nanti .. boleh bergaji besar ..

rathiqah azmira rosli said...

saye baru tahun 2 tapi dah rasa pentingnya duit.tengah pening nak urus wang sendiri.:)

paatz said...

to Eipul...wah3...bagusla tambah side income..nnt da ade moto eipul,jgn jauh merayap nyeee...kui3

paatz said...

to eldy...sebab pikir nak kawin..heheh..i'Allah,ade rezeki mmg smbg

paatz said...

to rathiqah azmira rosli...mase blaja ni kene mula blaja urus duit...nnt xderla mkan MAGGIE je

qishie said...

gaji dah banyak jgn lupa hulur2 kat kampung..hee

paatz said...

to qishie..heh,kalo hulur kat kg tu...kire semua org kampung ke?

qishie said...

kite org kampung awak kan?
yup!

ahahhaa,,,,dush~
:p

MiszMama@Haslinda said...

sepatutnya camni...1)bagi duit kat parents 2)simpan duit 3)kawen 4) byr utang..yang lain tak penting dah..hehehehe

piqah SHJ. said...

teach me how to jimat.
adoii sysgtlah boros, lg2 tang makanan. :p

paatz said...

qishie...ek?ooo qoshie dok parit bape?=P

paatz said...

to miszmama..hehe,tu list tak rasmi tu...kui3

paatz said...

to piqahSHJ..ngee..patz pun kadang2 boros jugakk

FarisPharmacistMuslim said...

susah2 pk pasal duit nie...ari 2 test apply kije dkat kedai farmasi...die sggp bag 1k..tp blik umah...mak xbg kije plak...


so sepanjang aku idop ni..rasenyer xpernahla kije sampingan nie...so mmg mengharap duit org bg jela...hehehe...



b4 ni xpnah ader tggg jwb xtaula camner..bile ader duit..rase nak berbelanje..belanjekan saje...no turning back..


so bile da kije nati..barula pikir..

dark said...

selamat memeningkan kepala ngan duit gaji..lalalala..

Mahmood said...

Your blog is very nice. The images are very beautiful. God is Great. Best wishes.

http://www.thedynamicnature.com

paatz said...

to faris...hehe,blaja la memeningkan kepala urus duit faris

paatz said...

to dark..kui3...tq2...fenin3

paatz said...

to mahmod..tq.just a simple blog

BLACK DIAMOND said...

ckp sng je.. nk cr susah.. oooo

paatz said...

to Black Diamond...manyak betut...susah tau cari duit...kui3

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz