Kau Anak Buaya?


klik gambar untuk pembesaran

Salam semua..keadaan Paatz semakin pulih.Alhamdulillah..akan memulakan tugas secepat mungkin..banyak kerja tertangguh,tanda kertas UP3,key-in markah...oh ya,cuba korang perhati gambar kat atas...ya,syifa bin buaya...salah seorang anak murid aku dalam tahun 5...seorang murid yang hiperaktif,kaki gaduh dan nakal namun mendengar kata dan arahan. aik, bapaknye Buaya? ape takde nama lain yang sesuai? sah2 bakal menjadi (bahkan pasti) menjadi bahan ejekan murid2 lain..
Hah..sebenarnya buaya bukanlah nama ayahnya...nama sebenar Mohd Syifa' bin Mohd Borham.. jauh kan buaya dengan Borham.yela,Borham seorang manusia manakala buaya kita semua tahu apa tu...

"Syifa pernah kata bapak die &$%# cikgu...",kata salah seorang anak murid paatz

"Tahun lepas, kitorang nampak Syifa' mintak duit lebih kat ayah dia,ayah dia tak kasi..die tendang motor pastu cakap *&^% depan ayah dia..nak terjatuh motor tu cikgu.."

Ada jugak anak2 murid Paatz yang lain cakap, bile diejek ayahnya bodoh, bukan dimarahnya budak tu..siap ditambah Syifa',
"bukan bodoh,BANGANG..."

kenapa boleh jadi sampai camtu??Paatz nak tau lanjut lagi..

***********************************************

"Syifa'...nanti lepas kelas cikgu nak jumpa ye..kat makmal.Kertas ujian kamu pada cikgu lagi"

"rodger cikgu..."

jarang Paatz jumpa seseorang yang menunjukkan rasa tak puas hati atau protes pada seorang ayah secara terang-terangan..tambah2 lagi dalam bentuk gelaran...syifa panggil ayah dia buaya???

"Nah, ini kertas ujian kamu...kenapa syifa' bin Buaya? ayah kamu miang ke?",Paatz mulakan perbualan


"..........memang pun..."


Mulianya seorang ayah diletakkan serendah2 taraf oleh seorang anak sebagai...BUAYA???!! kenapa?


BERSAMBUNG...

p/s- paatz sayang abah...


Berikan komen korang,tekan saja Atom Bergerak dan Paatz pasti seronok berkongsi dengan korangSmile18.com

21 Atom Bergerak :

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

huhuu~ cepat2 update.. nk tau..

cikgu_eya said...

aiseh....

tak leh tules kasi abes? saja buat suspen. Nak banyakkan traffic lah neh... haha

Nurul Akma Bahari said...

haish..syifa2..
takbek la wat centu kat ayah..

aien~s corner said...

camat bpose bro!... =)

paatz said...

to [aisumiChan]...ngee..nnt paatz sambung

paatz said...

to cikgu eya..ngee,sesaje kasi berepisod.cam cite kat tv tu..traffic?tak kisah janji dapat kongsi sama2

paatz said...

to akma...betul3..jadi cam akma tu..anak baik

paatz said...

to ain~s corner..selamat berpuasa juga ya

Boo™ said...

mmg unik nama bapa budk tu.

nway selamat berpuasa :D

fiza_sensei said...

salam. paatz, bleh ajar mcmana nak letak folder kat blog.
eg: nak letak power point, doc (words) of notes.
tq

A.R.Y. said...

salam
cepatla sambung. nak tau..
i dun think dat girl is da one who should be blamed.
we are what our parents are.. rite?

A.R.Y. said...

eh slh.. 'dat boy'
haha.. ngah pening pale. xsbr nk berbuka. hihi

mEGAt... said...

uih..dasyat btol syifa tuh..
-suspen-

mR.sEmBaNg said...

skang name pn mcm2 ada...

mR.sEmBaNg said...

skang name pn mcm2 ada...

paatz said...

to megat..suspen 3x,,,ngeee

to Mr.Sembang..tu yang dok pelik nama2..nama biar la baik dan cantik kan

paatz said...

A.R.y.. hehe,Syifa' tu boy tau..okies nnt paatz update kan kisah ni insyaAllah..tunggu ya

farhana rahim aka paan said...

zuppp~ alahai budak2 skang?

paatz said...

to paan..hehe,gitula gamaknye

Mad Tomato said...

Hello! Just blog hopping...

Have a nice day! :)

aZHIeeDA said...

hu name tak menahan

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz