Satu Hati Ubah Diri



Mari Satukan Hati...dengarkan

Memantap Ukhwah ... Memperkasa Ummah

Tema Ma'al Hijrah 1431

Sekadar tema?

Tak juga

Mungkin melihat suasana umat melayu ISLAM waktu ini

***********************

Engkau-engkau Aku-aku

Alah...baik depan mata,busuk hati

Luaskan minda tu.Jangan jumud sangat

Jaga kain sendirila

Dengki,khianat,sombong,penipu

Rasuah?! masalah sosial?!

***********************

Banyak lagi yang kita terfikirkan

Beruntung negara kita hidup aman damai

Jauh dari hingar-bingar bom ataupun jerit pekik lautan manusia berdarah

Tapi sayang

Kalau umat melayu ISLAM kita tak bersatu hati

/
/
/
/
/


Kita Satu

/
/
/
/
/

Cabaran pada kita

Apa cabarannya?

Menjadi Ummah yang mantap dan perkasa lah...

Baru tercapai tema Maal Hijrah tu

Mula dari Siapa?

Aku...Muhamad Aizuddin bin Abd Razak

Yang korang kenal sebagai Paatz

Kemudian sama-sama usaha

Keluarga...Jiran Tetangga...Komuniti...Masyarakat

Penting sekali

Mulakan dari diri sendiri

Betul..."berusaha untuk menjadi diri yang lebih baik,agar kita semua menjadi yang terbaik"

InsyaAllah..amin

p/s- Besar Harapan Paatz kalau2 pengunjung / kawan2 blogger dapat REVIEW entri paatz ni kat blog masing2...Nama Paatz tu tukarkan pada nama korang..OK?
Smile18.com
berusaha sama-sama menjadi umat terbaik,tekan saja Atom Bergerak dan Paatz pasti seronok berkongsi dengan korang

7 Atom Bergerak :

chokio_nia said...

nak buat tp...hurmm..tgu lah dlu..tgu bersedia..=)

nurain rodze said...

sedap lgu tu :)

lemonade said...

update pun..

anaklaut said...

salam....ukhwah

salam Maal Hijrah 1431 buat anda.

byabya said...

Salam Hijrah.
:)

sukiminna said...

salam satu hati..salam maal hijrah..:) semoga kita semua umat islam bersatu hati supaya tak diperkecilkan oleh orang kafir

Kaito said...

sedap lagu ni..

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz