Amukan Emosi



Arrghhh!! Baby Hulk coming

Salam buat blogger2 dan pengunjung kimiadanaku..maaf sebab dah lama tak berupdate..mood menulis baru muncul..he

Entri kali ni Paatz nak kongsi pengalaman Paatz petang semalam.
Waktu keluar dari sekolah,Paatz nampak seorang ayah bermotosikal dengan anaknya(pelajar sekolah) kat simpang tiga.Punyalah terkejut bila tengok si ayah sedang memegang batu kerikil besar!!!Dengan tiba-tiba je dia membaling batu tu ke arah sebuah kereta yang baru je keluar dari simpang...kemudian blah macam tu ja.Macam ada benda yang dia tak puas hati dengan pemandu kereta tu.Rasa geram beliau hampir-hampir menyebabkan pengguna jalan raya (termasuk Paatz) yang lain dalam bahaya...
Semua terkejut tengok batu besar kat tengah jalan...kalo kene kepala orang amacam?

Kebanyakan kita kerap kali mengalami masalah pengurusan mental,atau emosi.Kita semua berisiko mengalami masalah ni andai kita gagal mengawal dan mengurus mental kita dengan baik.Tekanan,kemarahan,keganasan,kemurungan yang terkumpul sekian lama boleh mengundang 'tsunami' yang tak dijangka....Ingat,jangan sampai ada nyawa yang pergi akibat perbuatan diri sendiri yang tak pandai nak kawal hati...menyesal nanti

Berikan komen korang,tekan saja Atom Bergerak dan Paatz pasti seronok berkongsi dengan korangSmile18.com

4 Atom Bergerak :

ziezue said...

kadan2 terlalu ikut emosi nie...bwk padah ke diri sendiri...mcm2 blh jd...keputusan yg di buat pun ber emosi...bhya...jgn wat tau!!!

fiezaradzi said...

giler aa pakcik tu.. sabar pakcik.. sabar..

setiakasih said...

Bawak mengucap, bawak istighfar, bawak solat... :)

umpbiz said...

erm pehal la pakcik tu mayb ad sbb nye kn smpi cmtu die wat,mgkn ank die kne kaco ke ape kn,kte mana taw..yg pnting emosi kne kawal...

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz