Letak mp3 player di blog





Entri kali ni sekadar berkongsi tutorial meletakkan pemain mp3 seperti yang ada di kimiadanaku. Bagi yang menggunakan wordpress tiada masalah untuk meletakkan mp3 player.Dengan menggunakan pemain mp3 seperti ini,pengunjung blog anda bebas memilih sama ada nak mendengar atau tidak muzik tersebut.Ini kerana sesetengah pengunjung kurang selesa bila masuk blog, tiba-tiba keluar muzik.Jadi ...mari cuba


1-Pertama sekali,muat turun file berikut
muat turun

2-uploadkan file player.swf dan audio-player.js ke webhosting percuma(cth, mydatanest,ripway)

3-Copy code berikut
<script language="JavaScript" src="http://www.fakedomain.com/myname/audio/audio-player.js"></script>

4-Buka akaun blogger anda>Layout>Edit html...tick expand widget templates.

5-Cari kod </head> .Kemudian pastekan kod pada langkah 3

6-Save template anda.

7-Anda boleh meletakkan mp3 player ini pada posting atau pun di sidebar blog anda.
Hanya perlu paste kod di bawah

<object type="application/x-shockwave-flash" data="URL FAIL SWF ANDA" id="audioplayer1" height="24" width="290"> <param name="movie" value="URL FAIL SWF ANDA">
<param name="FlashVars" value="playerID=1&amp;soundFile= URL FAIL MP3 ANDA">
<param name="quality" value="high">
<param name="menu" value="false">
<param name="wmode" value="transparent">
</object>

8-Selesai.Contahnye seperti di bawah ini




Berikan komen korang,tekan saja Atom Bergerak dan Paatz pasti seronok berkongsi dengan korang
Smile18.com

2 Atom Bergerak :

chokio_nia said...

haha..aku pakai mixpod je..bole gak pendengar pileh nak dgr ke nak skip..huhu

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz