Tapis Maklumat



Ini dipanggil Penapis Buai

Tapis..

Apa yang kau dapat,Tapis..
Kau ada terima? Betul?Tapis dulu..
Kau terjumpa? Percaya?Tapis dulu..

Fakta...persepsi...pendapat...kritikan...pandangan...Rekaan...

Dunia maya ibarat langit yang meluas...Banyak perkara kita boleh dapatkan.Semua urusan tidak kira perniagaan,hiburan,politik,isu hangat,pendidikan,laman sosial,waima yang satu warna pun boleh cari.
Rata-rata masyarakatnya sudah bijak IT.Teringat lagu promo pasal IT,sayang IT,guna IT...Namun,adakah kita berjaya menggunakan kemudahan IT ini sebaik-baiknya?

Penapis!
Sangat perlu...

Maklumat yang diperolehi bukan 100 peratus tepat.Perlukan penyaringan dan analisis.Akal fikiran yang dikurniakan gunakan sebaiknya.Cantik lagi jika berpandukan Al-quran dan Sunnah.Lakukan pertimbangan dan bukannya terima bulat-bulat.

Berkawan dengan rakan maya?boleh...tapi pastikan ketahui latar belakang dirinya.Tapis.. elakkan dari menjadi bahan utama akhbar dan tabloid harian,dek kerana 'dilarikan' atau pun 'dikerjakan' oleh kawan maya...

Perlu bijak buat pertimbangan dan berhati-hati bila berada dalam alam siber. Ramai yang dah tertipu,teraniaya,ternoda,tersalah,tersilap,
terlajak,terperangkap...Jadi,Tapis elok-elok...

p/s-terkadang bocor juga 'penapis' Paatz...perlu segera diganti

Berikan komen korang,tekan saja Atom Bergerak dan Paatz pasti seronok berkongsi dengan korangSmile18.com

5 Atom Bergerak :

arekymz membuyau said...

kan best kalo ade penapis ayat..
:D

paatz said...

penapis ayat...he,molek tu.ade setengah orang memang cakap tak bertapis..huhu

chokio_nia said...

huhu...memang la..tapi kdg2 cm susah je nak tapis..

paatz said...

>>chokio..=) cuba2 tapis sket2

CikguShikin said...

Kalau tak tapis, nampak la the dark side of the moon.

kalau mrh pn cuba la guna ayat yg berhikmah, biar serap sampai ke tulang.

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz