Drugs...drugs..drugs...


MAWI penah berkata...
"Belia benci DADAH...2x"

Dadah ialah apa-apa juga bahan kimia, samada asli atau tiruan, apabila dimasukkan kedalam tubuh badan secara disuntik, dihidu, dihisap atau dimakan boleh mengubah fungsi tubuh badan seseorang atau organisma dari segi fizikal atau mental.

Korang penah dengah x dadah yang org pggl SYABU? name saintifik die Methamphetamine hydrochloride.Perkataan syabu 2 sbnmya brasal drpda bahasa Tagalog di negara Filipina... Penggilan2 lain yang bese kiter dengar cam ICE,Glass,batu...2 sume merujuk pada benda yang sama,iaitu Syabu nih atau senang cite dadah..

Syabu ni 1 jenis dadah tiruan yg dah wujud sejak world war II lgi. Pada mase 2 pilot2 perang gunakan syabu nak 'stay up' (bahasa dak kuat studi...) dalam penerbangan yg jauh..askar2 depe pn pakai gak..

kakak2..abg2...kesan penyalahgunaan dadah jenis ni byk tau...korang kene tau..

  1. Halusinasi...cam dengar @ nampak benda ghaib la..
  2. Cepat marah,tak tenang jer rase
  3. Agresif...hohoho
  4. kesan jangka panjangnye...sakit2 saraf cam parkinson tuh..
ade byk lg la kesan2 dier ...besela tiap bende 2 ade limit dier..salah guna @ terlebih gune,siaplah...

Pesanan Penaja

Jadila cam Mawi yg benci dadah...hehehe
bukan2...jangn kite menyalahgunakan sesuatu yang sebenarnya bawak sket manfaat pada kite..


nila Methamphetamine tu



0 Atom Bergerak :

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz