Tewas psikologi


tepat 11:50mlm,lokasi stadium Nasional Bkt Jalil menyaksikan Harimau Malaya asuhan B.Sathianathan kecundang pada 'badut' Vietnam....huhu...sakit hati kan bile tgk lakonan yg menjadi player vietnam 2...perlawanan berkesudahan penalti 6-5...


-tinggal kenangan -

Norhafiz gagal menyempurnakan sepakan penalti setelah kita dah 5-5..tapi,menurut pengulas tambahan di rumah aku,hehe(ayah aku ler)....beliau mengatakan penjaga gol vietnam meluru ke depan terlebih dahulu b4 referrre nak tiup wiselnye...tapi sepakan 2 ttp diambil,dan hasilnya bola tuh dapat ditampan...kuang3x...

Dari first half malaysia dah wat attacking lagi...gandingan safee ,zaquan,indra,amirul berjaya mencipta peluang ...cume finishing tak de...indra ptt jadik scorer mlm 2,tapi gol die offside..
hampir 90peratus possession malaysia pgg,tapi buntu menghasilkan jaringan..taktik cam kambing vietnam,yang pura2 injured,usung kuar,elok balik mmg meluatkan mata yang melihat...tersengeh2...tapi tak dinafikan ,perang psiko mmg menjadi...malaysia tertekan nak score..gigit jari aku...

Kesimpulan separuh masa pertama boleh dikatakan Malaysia menguasai hampir keseluruhan permainan dengan peluang terbaik jatuh kepada Indra Putra. Sayangnya Indra lambat melepaskan ledakan sedangkan hanya berhadapan dengan penjaga gol Vietnam ketika itu. Bahagian tengah nampak dikuasai oleh Shukor Adan dan kawan kawannya.

Minit ke 68,Hairuddin Omar yang baru masuk gantikan zaquan dilayangkan kad kuning akibat hentakan keras terhadap pemain Vietnam. Sementara itu ketua jurulatih Vietnam dilayangkan kad merah oleh pengadil akibat bersuara lantang terhadap pengadil. Kena keluar padang nampaknya ketua jurulatih Vietnam...padan muka..eh..ke berlakon gak???

hairuddin jarang menggugat..patut masuk kan khyril cepat2...last minit baru die masuk...silap kat c2...game berlanjutan sampaila ke xtra time pun malaysia masih buntu dan ngidam gol sulung...sampai ke penalti...kite kecundang...huu

SEPAKAN PENALTI ANTARA MALAYSIA VS VIETNAM

Malaysia

  • Penalti 1 - indra putra (MASUK)
  • Penalti 2 - safee sali (MASUK)
  • Penalti 3 - aidil zakuan (MASUK)
  • Penalti 4 - ashari (MASUK)
  • Penalti 5 - daud su (masuk, cip lagi...hehe cun gile)
  • penalti 6 - zamani misbah (TAK MASUK....sob3)

Vietnam

  • Penalti 1 - MASUK....berlakon
  • Penalti 2 - MASUK...lakonan
  • Penalti 3 - MASUK...action terlebih
  • Penalti 4 - MASUK...badut
  • Penalti 5 - masuk...err.
  • penalti 6 - masuk.....amek la ko
begitulah kesudahannya...malaysia gagal mempertahankan kejuaraan kali ni..

p/s-hehe...maaf,aku ter'emo' skit..
Paatz@langat
12.30 am

2 Atom Bergerak :

Anonymous said...

AAaaaaaaaaa.....mmg skt ati n skt jiwa time tgk game ni..haha..sy ngan semangatnye menjerit 'GOLLL!!!!!!' ble indra putra mahyudin merembat kencang ke pintu gol dalam separuh masa y pertama..malangnye offside...dengan semangat kesukanan yang tinggi sy terpacak kat depan tv ble along btulkan ariel tv umah (maklumlerr..org kmpg..astro xda)...sabar n sentiasa berzikir dalam hati melihat gelagat player vietnam..takt terkutuk lebih kt mulut nih..adoiii...strategi yang berkesan untuk berhadpan dengan Malaysia y menang bergaya dengan jaringan2 yang mantap untuk masuk ke final,sememangnye adegan2 membosankan purak2 jatuh mampu menggugat kesabaran dan profesionalisme pemain Malaysia..tengok je le jelingan tajam zaquan..muke x puas ati daudsu..n sume la..kte y tengok pun menyampah, apatah lagi deol y berusaha keras bermain untuk Malaysia ..selain itu bak kate zainal abidin raof, vietnam meletakkan 2 bus kat depn pintu gol deol...separuh masa kedua perkampungan vietnam di depan pintu gol Malaysia memerlukan skuad negara membuat percaturan 'critical thinking' untuk menembusi gawang pihak lawan..malangnye skil sepakan jarak jauh (40-30m)ke tiang gol vietnam yang cuba dilakukan belum cukup tajam untuk menghasilkan gol..menyedari vietnam memburu pertimbangan penalti hati saya dah terdetik bahawa vietnam akan menang..adoii lagi...pemain pertahanan kegemaran saye Norhafiz zamani misbah pula gagal menyempurnakan gol..xpela..xda rezki...
akhir kata...ad satu cite..dulu mase saya darjah 6, masuk la pertandingan pidato diraja. setiap perserta akn diberi satu tema then, on the spot kne bg pidato..haha..ada sorng budak ni dapat tema sukan..dengan semangatnye dia ke depan cakap 'MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA!' sekian timekasih...dia turun pentas..hehehehe...

paatz said...

wawawa....emo jgk eh ropenye eh...takpe2...adat game,ade menang ade kalah...bola sepak malaysia patut di support ...

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz