Afgan : PadaMU Bersujud




Salam..Entri kali ni mengajak kita bermuhasabah diri semula,sentiasa ingat pada Pencipta...Tuhan yang Maha Agong..PadaNya kita menyembah..dan hanya PadaNYa kita mohon pertolongan...Oleh itu kawan2,jangan kita tinggal solat...Jangan meringan2kan solat, dan jangan kita sekali2 meLENGAHkan SOLAT..“Solat yang lima menghilangkan dosa sebagaimana air menghilangkan daki.” (Muslim) Solat itu tiang agama. Solat penghapus dosa. Untuk berjaya, solat kita perlu dipelihara. Bukan sahaja diberi pahala, malah kelebihannya dirasai di dunia.
Terimalah dari Afgan,'PadaMu Bersujud'...buat halwa telinga kawan2 sekalian..^-^










Kumenatap dalam kelam
tiada yang bisa kulihat
selain hanya namaMu, ya Allah

Esok ataukah nanti
ampuni semua salahku
lindungi aku dari
segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hambaMu yang selalu bertaubat

Ampuniku ya Allah
yang sering melupakanMu
saat Kau limpahkan karuniaMu
dalam sunyi aku bersujud

~{}~

Esok ataukah nanti
ampuni semua salahku
lindungi aku dari
segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hambaMu yang selalu bertaubat

Ampuniku ya Allah
yang sering melupakanMu
saat Kau limpahkan karuniaMu
dalam sunyi aku bersujud

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hambaMu yang selalu bertaubat

Ampuniku ya Allah
yang sering melupakanMu
saat Kau limpahkan karuniaMu
dalam sunyi aku bersujud
padaMu

ooOOOoo





muat turun

p/s- Nah..ini buah tangan aku pada diri dan kawan2 ku semua...


yok..kita solat bila tiba waktunya


update : ni lagu Afgan yang lain,duet dengan Nagita Slavina(bole layan..)
Yang Ku Tahu Cinta itu Indah







Tak pernah aku membayangkannya
Bila insan sedang patah hati
Kali ini ku rasakan sesungguhnya

Reff:*
Siang hariku bagaikan malam
Pelangipun berwarnakan kelam
Inikah yang dinamakan patah hati

**
Tak ingin kujalani cinta yang begini
Yang kutahu cinta itu indah
Tak ingin kurasakan jiwa yang tak tenang
Kumau kau tetap disisiku

Back to Reff:* & **

Dan tak ingin kurasakan jiwa yang tak tenang
kumau kau tetap disisiku

Siang hariku bagaikan malam
Pelangipun berwarnakan kelam

18 Atom Bergerak :

~cik manis~ said...

wah, trima kasih ye..
buah tgn berupa peringatan..
tenks byk2..
:)

paatz said...

cik manis-sama2..kene saling mengingatkan..kdg2 paatz pun terlupa juga...

zDeQNa said...

tme kasih paatz.. sesama kta saling igt mengingati nya.. :-)

faizedz said...

tanx...

Mira Aida said...

lagu padamu bersujud 2 mmg penuh bermakna...
memperingatkan kita ttg solat...renungila diri kita sndiri

Yusoff said...

Terima Kasih Paatz

C-Ha Nasiha said...

buan tgn tuh utk semua ek?
nnt sy amik ek..
btw, thanx ek...
sama2 la kite beringat..

paatz said...

zdeqna & Faizedz - sama2..kita sma2 igtkan,paatz pn lupa jga kdg2

paatz said...

Mira Aida- lagu dia mmg best..kn?

paatz said...

Yusoff- sama2..

Cha-Nasiha- amek je..hehe

farah suke cookies~~ said...

wah!!..bagus buah tangan nie~

paatz said...

Farah-huhu,kongsi same2...

-eni- said...

lagu padamu bersujud tu mmg best...
mekacih paatz utk entri peringatan & buah tangan ni...
nnti kite amek ye....

paatz said...

eni-sama2 eni...lagu yg bawah 2 pn besh gak..kui3

-eni- said...

hik2... yg tu kte lum penah dgr lagi...
nnti kte dgr ye...

paatz said...

eni-okies

ziezue said...

awk..nt bg lgu2 yg awk msukkn by hand je ek..mekacih

paatz said...

ziezue-ok...by bluetooth lorrr

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz