Musibah DuniaKejadian Gempa Di Padang.
Kemusnahan Di mana-mana...Tiada Apa Yang TinggalKami Mohon PerlindunganMUTaufan Ketsana Di FilipinaTsunami Di Kepulauan SamoaMusnah Dalam Sekelip Mata


”Tidak ada sesuatu musibah pun yang menimpa seseorang kecuali dengan izin Allah; dan barang siapa yang beriman kepada Allah, nescaya Dia akan memberi petunjuk kepada hatinya.”
(At-Taghabun: 11)


“Dan (ingatlah kisah) Dzun Nun (Yunus), ketika ia pergi dalam keadaan marah, lalu ia menyangka bahawa kami tidak akan mempersempitkannya (menyulitkannya), maka ia menyeru dalam keadaan yang sangat gelap: ”Bahawa tidak ada Allah selain Engkau. Maha Suci Engkau, sesungguhnya aku adalah termasuk orang-orang yang zalim.” Maka Kami telah memperkenankan doanya dan menyelamatkannya daripada kedukaan. Dan demikianlah Kami selamatkan orang-orang yang beriman.” (Al-Anbiya: 87)

“Kami akan memperlihatkan kepada mereka ayat-ayat Kami di segenap ufuk dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelaslah bagi mereka bahawa ia adalah hak/benar.” (Al-Fussilat: 53)

Adik: Along, Malaysia tak pernah kene gempa bumi kan?
Along: Tak Pernah..kita di luar Lingkaran Api Pasifik.Jadi kita takkan kene dik...
Adik: Tapi kalo Allah nak turunkan pada kita boleh kan?
Along:Na'uzubillah..Dia Maha Kuasa dik..mohon perlindunganNya.

Doakan Kesejahteraan Mereka,Tekan saja Atom Bergerak Kongsi pendapat korang dengan PaatzSmile18.com

2 Atom Bergerak :

SejarahCintaMastura said...

saya sedih dengan kejadian gempa bumi pada seminggu yg lepas... :-(

paatz said...

doakan mereka tabah hadapi semua...

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas

Rakan Paatz