"Jangan Kau bolak-balikkan hati kami...."



Salam...entri untuk semua...bukan mahu menyebar fitnah,mengata...tapi sebagai peringatan buat diri dan kawan2 bloggers semua...

Al Quran surah Ali Imran (3: 8) Allah berfirman yang bermaksud :

“ (Mereka berdoa), Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk. Kepada kami, dan karuniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau, karena sesungguhnya Engkaulah Maha Pemberi (kurnia) “...

Aku jengok2 blog kawan2 tadi...terjumpa entri gempar...berkenaan bekas vokalis Saujana, Khairul Idzuan masuk OIAM 3.. oh..cam Faizal la kot...tapi bila aku bace g entri nya...aku kaget..tak percaya pun ada...betul ke ape yang aku baca...aku search kat youtube, buka 8tv punye site..betul dia...tak tahu nak kate apa...cuma sama2 berdoa agar saudara idzwan diberikan hidayah...

aku takut dan bimbang orang luar sana berkata...

"kenapa aku tak boleh buat? budak pakai tudung pun g clubbing !!"

"Apelah sangat pakai tudung ni...tengok si !@#$$..."

"Alim olok2 je die....2 kali 5 jeee..."

"elok2 berkopiah ...skang wat rebonding lagi..."

ni statement yang aku copy dari site portal Saujana;


Sesiapa sahaja pasti terkejut mendengarkan berita menyaksikan kisah yang terpapar di media mengenai sahabat kita, Khairul Idzwan Baharin. Kalau anda sedih, bayangkan apa pula perasaan sahabat-sahabat Saujana, ahli keluarga, malah guru-guru di SMAP Kajang. Bukan kepalang.

Kami dihujani komen dan panggilan bertanyakan reaksi dan respon. Wartawan, teman, peminat, keluarga. Tapi jawapan kami terbatas. Kami sendiri sudah hampir tiga tahun tidak bertemu Izu. Kalaupun berjumpa, hanya di talian atau SMS. Berita yang kami dapat pun melalui kawan-kawan yang tidak ketahuan kebenaran khabarnya. Jadi, mungkin Izu ada alasan tersendiri mengapa begitu jadinya. Kami mohon maaf sekiranya Izu telah melukakan hati kalian. Apapun, marilah kita sama-sama doakan semoga Allah sentiasa di sisi untuk membantu dan memberi hidayah. Janganlah menghitung, kerana Allah itu sebaik-baik penghitung. Janganlah mengeji, kerana Allah jualah yang membalas nanti. Kerana doa itu senjata mukmin, maka doa jualah penawarnya.

Saujana takkan berhenti...





p/s- jagalah hati...jangan kau kotori...

10 Atom Bergerak :

- m!ss_yaNa - said...

mule2 cm x caye gak..
tp bile tgk sendiri..erm ~~

paatz said...

miss_yana : tula ..rase cam tak caye die ni bkas vokalis kumpln saujana tu

:: Cikgu Wiween :: said...

xpe laa paatz. hati manusia senang berubah. tu sbb org slalu kata, jgn nilai manusia dr pakaian & pekerjaan kan. :) Sama2 la kita doa moga Allah x terbalikkan hati kita..

azie in wonderland said...

salam.

thanks sebab singgah blog saya.

saya dapat tahu hal idzu ni beberapa minggu lepas.

setuju dnegan awak, ambil iktibar dari apa yang berlaku.

enaa zamira said...

hoho.
x sangka kan,
dia jd cam tue..
ppl can change, jd baek atau buruk..
suma tue atas dri sendiri jugak laa.
:)

INSOMNIA SHAH said...

mak ai...
agak2 le...
blajar pandai2 xkan xleh pk...
ape nie...jijik beb...

AMALINI MUSTAPHA said...

hohhhhh.....bulat mata baca entry nih..adeh,sesak napas rasa.masa sekolah dulu, minat kumpulan saujana nih, bangga dengan kehebatan mereka dalam pengajian.tak sangka yang sorang ni buleh jadi gini. Nauzubillah....

=(

qishie said...

allah berkuasa mengubah nasib seseorang manusia itu.
kita sebagai hamba sentiasa menilai baik buruk dalam diri kita sendiri sebelum mengata orang lain

:)

nauzubillah.mohon dijauhkan dari diri dan keluarga.

nadiyah said...

erm.terkejut juga dengar berita nih.
baru jer dpt thu.huhu
moga2 balik ke jalan yang diredhaiNya.
:)

鐵板豆腐Fay said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Dari pena kimiadanaku

Semua post yang dibuat @ telah dibuat dalam laman ini hanyalah sekadar idea dan pendapat peribadi penulis. Tiada niat untuk menyinggung atau meniupkan sebarang bentuk provokasi, fitnah mahupun penipuan. Komen dan kritikan yang bernas amat dihargai.

Followers

dasdasdsadasdasdasdasdas
There was an error in this gadget

Rakan Paatz